Het achterhuis

By Anne Frank

 • Release Date : 2009-10-31
 • Genre : Biografieën en memoires
 • FIle Size : 3.64 MB
Score: 4.5
4.5
From 56 Ratings

Description

Het achterhuis Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen. In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht. Eén enkele Anne Frank ontroert ons meer dan de ontelbaren die net zo leden als zij, maar wier beeld in de schaduw is gebleven. Misschien moet dat ook zo zijn: als we het leed van alle mensen moesten en konden meelijden, zouden we niet kunnen leven. primo levi, het achterhuis, het achterhuis in english, het achterhuis anne frank, het achterhuis pdf, het achterhuis pronunciation, het achterhuis translation, het achterhuis meaning, het achterhuis first edition, het achterhuis udenhout, het achterhuis boek

Reviews

 • Ongekend talent

  5
  By Melder54
  Een boek dat je eigenlijk niet wilt uitlezen uit angst bij te dragen aan het verraad en haar dood. Hoe triest het lot ook is, het relaas van Anne als ontwikkelend meisje en getalenteerd schrijfster biedt ook troost. Met veel bewondering las ik haar strijd om te zijn wie ze was in zulke bizarre omstandigheden.
 • Fascinerend

  5
  By S-mee
  Kan het keer op keer lezen. Niet voor te stellen hoe het geweest moet zijn!
 • Beklemmend

  4
  By Peter de Ruiter
  Beklemmend verhaal dat het waard is nauwkeurig te lezen. Je zou bijna vergeten hoe het is om met 8 mensen ruim twee jaar boven op elkaar te leven. De momenten dat de oorlog 'binnenkomt' vind ik het interessantst. Anne maakt een ontwikkeling door en ze beseft dit zelf.
 • Het Achterhuis

  5
  By SGE77
  Onvoorstelbaar hoe een meisje van slechts 13-15 jaar oud haar gevoelens zo op papier krijgt. Bijzonder verhaal en aangrijpend eind. Behoort tot de algemene ontwikkeling van iedereen.
 • Heel mooi

  5
  By Aytekin001
  Ik zeg kopen..ik heb hem helemaal uitgelezen en zal dit vaker doen. Digitaal heb je hem altijd overal bij..niet twijfelen gewoon doen!!!!

keyboard_arrow_up